Инфо

 

Студентска конференција - 9. Национални конгрес студената фармације Србије - Терапија канцера - изазов данашњице, Златибор, 5-8 децембар 2016. године

09. децембар 2016.

У организацији NAPSer (Национална Асоцијација Студената Фармације Србије) на 9. Националном конгресу студената фармације - „Терапија канцера - изазов данашњице“, Златибор, 5-8 децембар 2016, Др сци. Урош Ракић, самостални стручни сарадник - пројектант у Канцеларији за скрининг рака, Институт за јавно здравље Србије, Др Милан Јовановић Батут  одржао је предавање пред више од 300 студената у препуној сали специјалне болнице Чигота на Златибору.



Тема предавања била је "Епидемиолошки показатељи и значај квалитетног прикупљања података и њихове визуализације".
Др сци. Урош Ракић је говорио о значају превенције на малигне болести, указао је на факторе ризика.  Одржао је мотивационо предавање зашто је важно отићи редовно сваке године бар једном код лекара,  чак и када нас ништа не боли. Одвојити Дан за себе и своје здравље и обавити прегледе.



Учествовао је и у радионици “Јавно здравље” где је показао како се врши самопреглед дојке на моделу-лутка, на којој су студенти вежбали самопреглед након демонстрације.
 

Предавање су одржали још:

- проф. др Даница Грујичић - Значај мултидисциплинарног лечења малигних тумора мозга

- проф. др сц мед Душан Ђурић - Специфичност клиничких испитивања лекова у онкологији (хематологији)

- др Предраг Штиглић - Биотехнолошки лекови - модерни приступ лечењу канцера

 

Канцеларија за скрининг рака