Info

 

Na Adi Ciganliji održana je 27. marta, treća po redu, „Roze trka - Bella”. Cilj „Roze trke” je podizanje svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke

27. mart 2016.

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, na Adi Ciganliji održana je 27. marta, treća po redu, „Roze trka - Bella. Cilj „Roze trke” je podizanje svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali učestvovao je danas u Roze trci oko Savskog jezera, koja je održana povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke. Događaju je prisustvovao i učestvovao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Pink Run je rekreativna sportska manifestacija koja se održava širom sveta kao podrška obolelim ženama od kojih, samo u Srbiji, godišnje umire 1.600. Na trci ili šetnji, koja  se odvijala na kružnoj stazi oko Savskog jezera, su učestvovali svi oni koji  na taj način pružaju podršku i pomoć našim majkama, sestrama, ćerkama ili prijateljicama obolelim od karcinoma dojke.



Pokrovitelji trke bili su Kancelarija za skrining raka i JP „Ada Ciganlija”, a organizatori Fondacija „Natalis” i Sportski savez Rakovice.
 






 

Kancelarija za skrining raka