Info

 

PREMINUO DIREKTOR INSTITUTA DOC. DR SC. MED. DRAGAN ILIĆ

20. septembar 2016.

U Beogradu je danas u 62. godini preminuo direktor Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” doc. dr sc. med. Dragan Ilić.

 

 

Dragan Ilić rođen je 14.04.1954. godine u Sokobanji.

Diplomirao je i specijalizirao epidemiologiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zvanje primarijusa dodeljeno mu je 1990. godine. Magistrirao je u Centru za multidisciplinarne studije Beogradskog univerziteta, a doktorirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U zvanje docenta izabran je 2015. godine.

Bio je direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Univerziteta u Beogradu od 1992. do 2007. godine i predsednik Nacionalne ekspertske grupe za razvoj i zdravlje mladih Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Bio je istaknuti omladinski aktivista, predsednik Saveza studenata Beogradskog univerziteta, predsednik Omladinske organizacije Srbije i predsednik Omladine Jugoslavije, potpredsednik I. O. Skupštine grada Beograda i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije. Obavljao je dužnost generalnog sekretara Crvenog krsta Srbije i predsednika Crvenog krsta grada Beograda.
Završio je veliki broj edukacija u međunarodnim školama i u okviru studijskih boravaka na Univerzitetima u Evropi i Americi. Predavač je po pozivu na LIU Univerzitetu u Njujorku, Univerzitetu za mir i razvoj Ujedinjenih nacija, Katedri za epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, Stomatološkom fakultetu u Pančevu.

Rukovodio je velikim brojem međunarodnih projekata iz oblasti javnog zdravlja. Osnivač je i direktor NVO Asocijacija za borbu protiv side - JAZAS do 2012. godine. Direktor je Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” od 2012. godine. Objavio je više od 50 naučnih i stručnih radova u internacionalnim i istaknutim nacionalnim časopisima. Autor je, koautor i urednik 17 knjiga.
 
________________________________________

KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI DOC. DR SC. MED. DRAGANA ILIĆA

Komemoracija povodom smrti doc. dr sc. med. Dragana Ilića, direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” biće održana u četvrtak, 22. septembra 2016. u 12.00 časova u Institutu za javno zdravlje Srbije (dr Subotića 5). Poslednji ispraćaj je istoga dana, u četvrtak, 22. septembra 2016. godine, u 16.00 časova na Novom groblju u Beogradu.
 
 
 
 

 

Kancelarija za skrining raka