Info

 

Kampanja „ Daj pedalu raku 2016“ Ženskog centra „Milica“ iz Vrnjačke Banje i karavan podrške

01. oktobar 2016.

Povodom obeležavanja oktobra, međunarodnog meseca borbe protiv karcinoma dojke, Kancelarija za skrining raka pružila je podršku kampanji  Ženskog centra „Milica“ iz Vrnjačke Banje „ Daj pedalu raku 2016.“ .


U subotu 1. oktobra 2016. godine, na Trgu Republike u Beogradu, u okviru kampanje „ Daj pedalu raku 2016.“, Ženski centar „Milica“ je uz podršku Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Opštine Vrnjačka Banja, teniskih klubova, biciklističkih klubova i lokalnih samouprava i instituta i zavoda za javno zdravlje gradova: Kragujevac, Čačak, Kraljevo i Užice organizovao kampanju podrške „ Daj pedalu raku 2016.“.


Ovoga puta karavan će trajati 3 dana (1-3 oktobar). Cilj karavana koji je put započeo u Beogradu, je da vožnjom bicikla i fizičkom aktivnošću poveže ljude iz različitih gradova i podrži sve one koji se bore sa karcinomom dojke, kao i da se skrene pažnja na važnost preventivnih pregleda u cilju smanjenja smrtnosti od ove bolesti.


Prisutnima se na Trgu Republike obratila gđa Vesna Bondžić, predsednica Ženskog centra „Milica“, dr Vesna Knjeginjić, Ministarstvo zdravlja, pomoćnik ministra, sektor za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu, kao i prof. dr Vesna Kesić, šef podkomisije za skrining raka grlića materice u okviru Republičke stručne komisije za skrining malignih bolesti, predsednik Udruženja za kolposkopiju i cervikalnu patologiju Srbije i predsednik ESGO-a u prethodnom mandatu, nakon čega je karavan uz podršku svih prisustnih započeo svoj put kroz gradove Srbije ka Vrnjačkoj Banji.

 

Kancelarija za skrining raka