Info

 

Obeležavanje 20. marta - Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, saradnja "Budimo zajedno" i Kancelarije za skrining raka”

18. mart 2017.

Povodom obeležavanja 20. marta - Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, u subotu 18. marta 2017. godine, Kancelarija za skrining raka pružila je podršku Udruženju žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo zajedno“, koje je organizovalo promotivnu kampanju u Tržnom centru „Delta city“ uz poruku „Nađi vreme ne gubi život“.

 

Cilj akcije bio je edukovanje javnosti i širenje informacija o značaju redovnih preventivnih pregleda u cilju  ranog otkrivanja raka dojke. Želja udruženja je da ovom kampanjom utiče na sve žene, da vode računa o svom zdravlju i da redovno idu na preventivne preglede.

 

Gosti Udruženja bili su dr Ljiljana Lazić, specijalista socijalne medicine i specijalista menadžmenta u zdravstvu, Dr Olivera Ćirković, spec. pedijatrije, geštalt psihoterapeut, dr Nada Macura, potparol Hitne pomoći, prim. dr Verica Jovanović, v.d. direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, predstavnici Kancelarije za skrining raka, kao i brojni prijatelji udruženja.

 

 

 

Kancelarija za skrining raka