Info

 

KAMPANjA RTS SERVISA UZ PODRŠKU MINISTARSTVA ZDRAVLjA

10. mart 2018.

 
BESPLATNA MAMOGRAFIJA U RTS-u
 
RTS, Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, uz učešće zdravstvenih ustanova iz Beograda (Domovi zdravlja, Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, Kliničko bolnički centri „Dr Dragiša Mišović“, „Zvezdara“, „Zemun“, „Bežanijska Kosa“) su omogućili ženama u Beogradu besplatnu preventivnu - skrining mamografiju koju će, uz prethodno zakazivanje telefonom, moći da ostvare od sutra do 20. Marta 2018., u mobilnoj ambulanti ispred zgrade RTS-a u Aberdarevoj ulici.
 
Preventivni skrining dojki preporučuje se ženama koje imaju 50 godina i više,  a ovaj vid pregleda mogu obaviti i žene mlađe od preporučene životne dobi, ukoliko imaju neke simtomatične tegobe ili je neko u njihovoj porodici bolovao od sličnog ili istog oboljenja.
 
Sve dame koje su zainteresovane za besplatnu skrining mamografiju koju je omogućio tim kampanje RTS-a „Rak je izlečiv“, mogu da iskoriste ovu mogućnost od 8. do 20. marta- uz obavezno prethodno zakazivanje putem telefona:
 
 

011/ 2684 052 ili 011/ 2062 733 (8- 14 časova)
Telefon je otvoren za zakazivanje i subotom i nedeljom od 8 do 14 sati

(Kancelarija za skrining raka)

 

Kancelarija za skrining raka,
Institut za javno zdravlje Srbije "dr Milan Jovanović Batut"
 
Proverite svoje zdravlje !

 

Radno vreme/ termini tokom kojih će na raspolaganju biti tim stručnjaka u mobilnom  mamografu u Abredarevoj ulici, ispred zgrade Radio-televizije Srbije (od 8- 20. marta 2018.) :
 
 
radnim danima 13.00- 19.00,  a vikendom 09.00- 19.00.
 
 
Rak pogađa svakoga od nas, na različite načine. I zato svako može nešto da uradi kako bismo promenili upozoravajuću statistiku: od napuštanja loših životnih navika, stvaranja zdrave sredine u školi, na poslu, okruženju, redovnijih pregleda, poboljšanja uslova za otkrivanje i lečenje malignih bolesti.

Nacionalna kampanja RTS-a „Rak je izlečiv“ koja se sprovodi uz podršku Ministarstva zdravlja Srbije je intergrisana, sveobuhvatna kampanja koja će trajati godinu dana.

Ciljevi kampanje su informisanje i edukacija građana Srbije o značaju prevencije, pravovremena dijagnostika i upućivanje na lečenje.  Kampanja podrazumeva redovno izveštavanje u emisijama RTS- a, preventivne preglede, edukaciju kao i humanitarne akcije.

U narednim danima u okviru kampanje lekari i radiološki tehničari beogradskih zdravstvenih ustanova,  biće uključeni u ovu akciju.

Vreme je da svi zajedno nešto promenimo i uradimo, poslednji je trenutak da se svi zajedno ujedinimo i pobedimo rak!, navodi RTS medijski servis Srbije.

 

 

Kancelarija za skrining raka