Инфо

 

Мобилни мамограф у Београду од 11. октобра

10. октобар 2022.

Поводом обележавања октобра - Међународног месеца борбе против рака дојке, у оквиру кампање „Хајде да имамо времена за преглед”, коју спроводе Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” и Министарство здравља, уз подршку Фонда Б92 и компаније Гранд кафа, од уторка 11. октобра 2022. године биће организовани прегледи у мобилном мамографу у Београду за жене узраста од 45 до 69 година, које у последње две године нису урадиле мамографију, као и за жене након 40. године које у својој породичној анамнези имају блиску сродницу оболелу и лечену од рака дојке.

Заказивање мамографских прегледа у Београду обављаће се радним данима од 10 до 14 часова на бројеве телефона 060/7171523 и 060/7171969, као и путем мејла скрининг_мамографија@батут.орг.рс. Прегледе у мобилном мамографу могуће је обавити сваког дана од 9 до 19 часова на Калемегдану (Цариградски друм, улаз на Калемегдан из правца Узун Миркове улице).

Током октобра - Међународног месеца борбе против рака дојке, скреће се пажња на распрострањеност ове болести и уз поруку „ПОГЛЕДАЈ, ПРЕГЛЕДАЈ, ПРОВЕРИ” подиже свест о значају превенције, раног откривања и правовременог лечења особа оболелих од рака дојке.
 



 

Канцеларија за скрининг рака