Инфо

 

Рад мобилног мамографа на локацији Батајница од 28. маја Здравствена станица Батајница

27. мај 2024.

Мобилни мамограф, чији рад организује и спроводи Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” уз подршку Министарства здравља, Фонда Б92 и компаније Гранд кафа, од 2. марта врши организовани скрининг рака дојке за све заинтересоване жене Града Београда.

Мобилни мамограф ће уз подршку Дома здравља Земун и Здравствене станице Батајница, од 28. маја наставити са радом у Батaјници, испред Здравствене станице Батајница, ул. Јована Бранковића бр.1.

Радно време мамографа је од 9 до 19 часова сваког дана.

Прегледи се и даље могу заказати сваког радног дана од 9 до 14 часова на телефоне 060/7171969 и 060/7171523.

Мамографија је златни стандард када говоримо о раном откривању рака дојке. Преглед је предвиђен за све жене старости од 45 до 69 година, које у претходне две године нису урадиле мамографију, као и после 40. године уколико је блиска сродница оболела и лечена од рака дојке.

Када се открије на време рак дојке је излечив у високом проценту, методе лечења су поштедне, а квалитет живота оболеле жене је очуван. Зато је важно урадити преглед који је безболан, кратко траје, а дозе зрачења које се емитују су занемарљиве.

Од почетка aкције рада у Београду, у мобилном мамографу је прегледано 5180 жена.

Уз подршку Дома здравља Нови Београд, Дома здравља Вождовац и Завода за здравствену заштиту радника железнице – Београд, издвајањем додатних термина у марту месецу, прегледане су још 524 жене.
 

Канцеларија за скрининг рака