Инфо

 

Попуњени сви термини у мобилном мамографу у Батајници

06. јун 2024.

Мобилни мамограф, чији рад организује и спроводи Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ уз подршку Министарства здравља, Фонда Б92 и компаније Гранд кафа, од 2. марта врши организовани скрининг рака дојке за све заинтересоване жене Града Београда. Мобилни мамограф се тренутно налази у Батајници, у простору Здравствене станице Батајница где ће радити закључно са недељом, 9. јуном и до тог датума сви термини за преглед су попуњени.

Претходно је мобилни мамограф у оквиру рада у Граду Београду био доступан свим заинтересованим женама на следећим локацијама: Општина Нови Београд, Савско шеталиште, Порта Храма Светог Саве и Борча.

Од почетка акције рада у Београду 6034 жене су заказале преглед у мобилном мамографу, реализовано је 5770  мамографија,  a уз подршку Дома здравља Нови Београд, Дома здравља Вождовац и Завода за здравствену заштиту радника железнице – Београд, издвајањем додатних термина, прегледане су још 524 жене.

Следећа локација на којој мобилни мамограф наставља рад је Смедерево. О начину заказивања и терминима за преглед све заинтересоване жене у том граду биће благовремено обавештене.

Преглед у мобилном мамографу намењен је за све жене узраста од 45 до 69 година, које у претходне две године нису урадиле мамографију, као и за жене после 40. године уколико у породичној анамнези имају блиску сродницу оболелу и лечену од рака дојке.

 

Канцеларија за скрининг рака