Info

 

Drugi zdravstveni samit, 8. maj hotel Metropol u Beogradu

08. maj 2015.

 

Drugi zdravstveni samit održan je 8. maja u hotelu Metropol u Beogradu. Predstavnici zdravstvenog sistema u Srbiji i ugledni stručnjaci iz međunarodnih i evropskih institucija su imali priliku da diskutuju i razmene iskustva sa predstavnicima zemalja koje imaju visok nivo kvaliteta zdravstvene zaštite kao i za praćenje realizacije mera usmerenih na unapređenje zdravstvenog sistema u Srbiji.

 

 

 

Cilj ovogodišnjeg skupa je bilo razmatranje strategije daljeg razvoja onkologije u Srbiji, kao i modaliteta integracije privatnog zdravstvenog sektora u jedinstveni zdravstveni sistem, važnost inovativne terapije za podizanje efikasnosti lečenja pacijenata, kao i formiranje registara pacijenata kao važnog segmenta racionalizacije resursa u zdravstvu. Samit je bio realizovan u formi panel diskusija kako bi se podstakao dijalog svih ključnih struktura zdravstvenog sistema.

 

 

Predstavnici Kancelarije za skrining raka Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” prisustvovali su ovom događaju.

 

Video:  Tanjug

 

 

 

 

 

Kancelarija za skrining raka