Инфо

 

На Ади Циганлији одржана је 27. марта, трећа по реду, „Розе трка - Белла”. Циљ „Розе трке” је подизање свести јавности о значају превенције рака дојке

27. март 2016.

Поводом Националног дана борбе против рака дојке, на Ади Циганлији одржана је 27. марта, трећа по реду, „Розе трка - Bella. Циљ „Розе трке” је подизање свести јавности о значају превенције рака дојке.

Градоначелник Београда Синиша Мали учествовао је данас у Розе трци око Савског језера, која је одржана поводом Националног дана борбе против рака дојке. Догађају је присуствовао и учествовао министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Pink Run је рекреативна спортска манифестација која се одржава широм света као подршка оболелим женама од којих, само у Србији, годишње умире 1.600. На трци или шетњи, која  се одвијала на кружној стази око Савског језера, су учествовали сви они који  на тај начин пружају подршку и помоћ нашим мајкама, сестрама, ћеркама или пријатељицама оболелим од карцинома дојке.



Покровитељи трке били су Канцеларија за скрининг рака и ЈП „Ада Циганлија”, а организатори Фондација „Наталис” и Спортски савез Раковице.
 






 

Канцеларија за скрининг рака