Инфо

 

Кампања “Милион разлога зашто желим свет уз тебе “, Београд 18.10.2014. године

01. октобар 2014.

Поводом октобра међународног месеца борбе против рака дојке, представници канцеларије за скрининг Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, учествују у промотивној акцији 18.октобра у Београду у Кнез Михаиловој улици.

Ову кампању под називом “Милион разлога зашто желим свет уз тебе “,  већ другу годину организује Фонд Б92 у сарадњи са компанијом АВОН и Америчком амбасадом у Београду. Поред наведених институција у промотивној акцији учествују и бројна удружења жена оболелих и лечених од рака дојке као чланице НАЛОР-а (Националне асоцијације лечених од рака).

Циљ кампање јесте подизање свести о значају раног откривања рака дојке, адекватне дијагностике и лечења жена оболелих од рака дојке, као и скретање пажње јавности да се женама у Србији омогући здравији и квалитетнији живот.

У оквиру манифестације на пултовима ће бити поставЉени промотивни  материјали о раку дојке, самопрегледу дојке,  скрининг мамографији, док ће стручњаци из разних области пружати корисне информације о превенцији, самопрегледу, раном откривању и лечењу од рака дојке.

Постојаће и продајни штандови удружења жена оболелих и лечених од рака дојке од  којих ће прикупЉени новац ићи у фонд за борбу против рака дојке.

Шетњом кроз Кнез Михаилову улицу и трком мушкараца у розе штиклама, још једном ће се дати подршка женама оболелим и леченим од рака дојке, скренути пажња на овај проблем и на значај превенције и раног откривања рака дојке.

 

Канцеларија за скрининг рака