Инфо

 

“Милион разлога зашто желим свет уз тебе “, Кнез Михаилова, Београд 18.10.2014. године

18. октобар 2014.

Поводом октобра међународног месеца борбе против рака дојке, представници канцеларије за скрининг рака Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, су учествовали у промотивној акцији 18. октобра у Београду у Кнез Михаиловој улици.

Ову кампању под називом “Милион разлога зашто желим свет уз тебе “,  организовао је Фонд Б92 у сарадњи са компанијом  АВОН и Америчком амбасадом у Београду. У промотивној акцији су учествовала бројна удружења жена оболелих и лечених од рака дојке као чланице НАЛОР-а (Националне асоцијације лечених од рака).

Циљ кампање  је  подизање свести о значају раног откривања рака дојке, адекватне дијагностике и лечења жена оболелих од рака дојке, као и скретање пажње јавности да се женама у Србији омогући здравији и квалитетнији живот.

У оквиру манифестације на пултовима су били  постављени промотивни  материјали о раку дојке, самопрегледу дојке,  скрининг мамографији, а стручњаци из разних области су пружали корисне информације о превенцији, самопрегледу, раном откривању и лечењу од рака дојке.

Са продајних штандова удружења жена оболелих и лечених од рака дојке прикупљени новац је уплаћен у фонд за борбу против рака дојке.

Шетњом и трком мушкараца у розе штиклама кроз Кнез Михаилову улицу, дата је подршка женама оболелим и леченим од рака дојке, скренута пажња на овај проблем и на значај превенције и раног откривања рака дојке.

 

Слике са манифестације можете погледати у Галерији слика или на Facebook страници Канцеларије за скрининг рака.

 

Канцеларија за скрининг рака