Инфо

 

Посета Зрењанину

29. октобар 2014.

У циљу праћења спровођења организованог скрининга карцинома дојке и карцинома грлића материце одржан је састанак сарадника из Канцеларије за скрининг рака Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", Завода за јавно здравље Зрењанин, Опште болнице Зрењанин, Дома здравља Зрењанин и Дома здравља Нови Бечеј, као и представника Филијале Републичког фонда за здравствено осигурање за Средњебанатски округ и представника локалне самоуправе.

Састанак је одржан 29. октобра 2014. године у просторијама Завода за јавно здравље Зрењанин.

Организовани скрининг карцинома грлића материце у општинама Зрењанин и Нови Бечеј је започео у октобру 2013. године,  док је организовани скрининг карцинома дојке у општини  Зрењанин започео у јануару 2014. године. Оба скрининга се спроводе у складу са Уредбом о националном програму раног откривања карцинома дојке и карцинома грлића материце.

Тема састанка била је успостављање што боље сарадње свих учесника у организованом скринингу карцинома дојке и карцинома грлића материце на територији општина Зрењанин и Нови Бечеј у 2014. години, у циљу повећања обухвата циљне популације организованим скрининзима.

 

Канцеларија за скрининг рака