Инфо

 

Четврти онколошки симпозијум одржан у Београду 10-11.10.2014. године

11. октобар 2014.

Четврти онколошки симпозијум одржан је 10. и 11. октобра 2014. године у Београду. На скупу су представљена најновија сазнања и искуства других земаља као и тренутна ситуација у Србији по питању превенције, дијагностике и лечења рака дојке и рака плућа.

Организатори симпозијума су били Институт за онкологију и радиологију Србије, Београд и Институт за плућне болести Војводине, Сремска Каменица уз подршку предавача из Memorial Sloan Kettering центра за рак из Њујорка, САД уз коорганизацију Фондације Њеног Краљевског Височанства Принцезе Катарине.

На дводневном симпозијуму, на коме је учествовало преко 400 учесника,  предавања су одржали истакнути стручњаци, међу којима су проф. др Радан Џодић, директор Института за онкологију и радиологију Србије, проф. др Драгана Јовановић, специјални саветник Министра здравља и директор Клинике за плућне болести Клиничког центра Србије, проф. др Невена Сечен, заменик директора Института за плућне болести Војводине, Сремска Каменица, проф. др Бранислав Перин, директор Института за плућне болести Војводине, Сремска Каменица, др Срмена Крстев, председник Националног комитета за борбу против пушења, Министарства здравља Србије, стручњаци Институт за медицину рада Србије „Др Драгомир Карајовић”, Београд, као и многи други стручњаци из земље и иностранства.

Излагање у вези реализације програма организованог скрининга карцинома дојке у Србији, изнела је прим.др Верица Јовановић, шеф  Канцеларије за скрининг рака. Прве три конференциј одржане су 2008., 2009. и 2012. године и биле су посвећене скринингу и дијагностици рака дојке и у њима је учествовало преко 500 лекара из читаве земље. Ове године теме су проширене и на област карцинома плућа. Симпозијум је намењен лекарима и здравственом особљу из клиничких центара, болница и домова здравља из целе Србије.

 

Програм скупа и презентација шефа Канцеларије за скрининг рака се налазе у прилогу:

- Програм скупа

- Презентација прим. др Верице Јовановић

- Захвалница Принцезе Катарине

 

 

 

Канцеларија за скрининг рака