Инфо

 

У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце

20. јaнуар 2015.

ECCA (European Cervical Cancer Association - Европска асоцијација за борбу против карцинома грлића материце)  је  ацоцијација која окупља  100 организација и удружења из 34 земље и чији је циљ да подигне свест  жена  о  значају превенције карцинома грлића материце. У том циљу ECCA је 2007. године започела  обележавање Европске недеље превенције карцинома грлића материце, која се у периоду од 25 до 31 јануара 2015. године обележава широм Србије.

Линк за текст о Европској недељи превенције карцинома грлића материце на српском језику

http://www.ecca.info/sr/

http://www.ecca.info/sr/nedelja-prevencije/evropska-nedelja-prevencije-raka-grlica-materice/

 

ESGO (The European Society of Gynaecological Oncology - Европско удружење за гинеколошку онкологију) је водећа Европска непрофитна организација,  која постављањем  стандарда и омогућавањем едукације и истраживања у области превенције и лечења  гинеколошких карцинома (карцинома грлића материце и карцинома дојке) има за циљ да унапреди здравље жена у Европи. Председник овог удружења је проф. др  Весна Кесић из Републичке стручне комисије Министарства здравља за праћење спровођења програма раног откривања малигних болести у Републици Србији.

http://www.esgo.org/About_ESGO/Pages/AboutUs.aspx

http://www.esgo.org/Pages/default.aspx

 

EUROGIN (European Reasearch Organisation on Genital Infection and Neoplasia - Европска организација за истраживање гинеколошких инфекција и тумора) је организација чији је циљ промоција и развој истраживања, едукације, превенције гинеколошких инфекција и тумора на Европском нивоу.

http://www.eurogin.com/euroginpro.html

 

Канцеларија за скрининг рака