Инфо

 

Конференција за новинаре поводом Девете европске недеље превенције рака грлића материце

27. јaнуар 2015.

 

Поводом обележавања IX Европске недеље превенције рака грлића материце, Министарство здравља Републике Србије и Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” организовали су конференцију за медије,  27. јануара 2015. године.

 

 

На конференцији су говорили доц. др Ференц Вицко, државни секретар Министарства здравља Републике Србије, прим. др сц. мед. Драган Илић, директор Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”, проф. др Весна Кесић, председница Савета ESGO (The European Society of Gynaecological Oncology), Европског удружења за гинеколошку онкологију и руководилац поткомисије за рано откривање карцинома грлића материце у Републичкој стручној комисији за праћење спровођења програма раног откривања малигних болести у Србији.

На конференцији се говорило о карциному грлића материце - јавноздравственом проблему у Европи и Србији, значају превенције, о значају мера за унапређење превенције, скрининга и другим активностима за рано откривање рака грлића материце.

Студенти IFMSA Serbia - Комитета за међународну сарадњу студената медицине, заједно са Канцеларијом за скрининг рака учествују у свим активностима IX Европске недеље превенције рака грлића материце, били су присутни на конференцији за штампу.

IX Европска недеља (од 25. до 31. јануара) превенције рака грлића материце се обележава у великом броју земаља Европе. Током ове недеље ће се одржавати активности чији је заједнички циљ подизање свести жена о значају превенције рака грлића материце, факторима ризика и начинима превенције. Носилац активности је Европска асоцијација за рак грлића материце (ECCA).

 

Прилог ТВ Пинк са конференције:

 

 

 

 

 

Канцеларија за скрининг рака