Инфо

 

ИX Европска недеља превенције рака грлића материце, Ректорат Универзитета у Београду

28. јaнуар 2015.

У организацији студената IFMSA Serbia - Комитета за међународну сарадњу студената медицине, заједно са сарадницима из Канцеларије за скрининг рака  обележена је IX  Европска недеља превенције рака грлића материце  у Ректорату Универзитета у Београду.

Предавање о превенцији ове болести "Дан за себе" одржале су Проф. др Весна Кесић и др Бојана Милошевић. Захвалнице су уручене Прим. др Ђерђи Шарић (НАЛОР), Прим. др Весни Стевић-Гајић (дом здравља Крушевац), Проф. др Весни Кесић председници Савета ESGO (The European Society of Gynaecological Oncology), Европског удружења за гинеколошку онкологију и руководиоцу поткомисије за рано откривање карцинома грлића материце у Републичкој стручној комисији за праћење спровођења програма раног откривања малигних болести у Србији), др Бојани Милошевић (Канцеларија за скрининг рака) и Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” - Канцеларији за скрининг рака.

 

 

Признање "Бисер мудрости" које додељује Европска асоцијација за борбу против грлића материце (ECCA) уручено је поп певачици Александри Радовић која је композицијом "Мој је живот моја песма" допринела кампањи "Европске недеље превенције рака грлића материце".

Слике са обележавања IX Европске недеље превенције рака грлића материце из Ректората Универзитета у Београду можете погледати у галерији слика.

 

 

Канцеларија за скрининг рака