Инфо

 

Посета Општој болници Смедерево

21. јaнуар 2015.

У циљу проширења обухвата жена циљне популације организованим скринингом карцинома дојке, а према плану реализације организованог скрининга карцинома дојке за 2015.годину, представници Канцеларије за скрининг рака посетили су Општу болницу Смедерево.

Разлог посете је био сагледавање постојећих капацитета у погледу кадра, опреме и простора као и организације гинеколошке службе Дома Здравља Смедерево и радиолошке службе Опште болнице Смедерево за спровођење организованог скрининга карцинома дојке.

Закључено је да постоје сви предуслови и добре организационе активности за спровођење организованог скрининга карцинома дојке на територији општине Смедерево. Дом Здравља и Општа болница Смедерево у сарадњи са Заводом за јавно здравље Пожаревац ће извршити све припремне активности,  као што су израда Акционог плана за спровођење скрининга, измене и допуне Плана рада, обезбеђивање спискова жена циљне популације и организација позивања жена на скрининг мамографију.

Састанак је био медијски пропраћен уз давање изјава за новинаре за Радио и Телевизију Смедерево. Изјаве су дали прим. др Љиљана Лазић, национални координатор за скрининг карцинома дојке, др Бранко Радивојевић, начелник службе за радиолошку дијагностику Опште болнице Смедерево и др Верица Павловић Мирчевић, радиолог супервизор Опште болнице Смедерево.

 

Канцеларија за скрининг рака