Инфо

 

Састанак у Дому здравља Крушевац

28. март 2014.

 

Поводом праћења спровођења организованог скрининга карцинома грлића материце одржан је састанак сарадника из Канцеларије за скрининг рака Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" и Дома здравља Крушевац, ЗЗЈЗ Крушевац, директора ОБ Крушевац, директора ДЗ Трстеник, представника РФЗО, представника локалне заједнице-општине Крушевац, као и патолога-сертификованог супервизора за Трстеник и Крушевац.

 

 

Сви учесници на састанку добили су прецизна упутства у вези са планирањем, идентификацијом циљне популације,   за позивање и даљег спровођења организованог скрининга по свим принципима контроле квалитета.

Потом је тим за скрининг рака грлића материце из Националне Канцеларије за скрининг рака посетио одељење патологије здравственог центра Крушевац - где се обавља цитоскрининг и супервизија.

 

 

У  управној згради дома здравља Крушевац учињена је посета следећим службама:

- служби за здравствену заштиту жена

- служби за позивање жена где се Канцеларија упознала са системом вођења евиденције позивања и одазивања  жена, коју води медицинска сестра - координатор службе за позивање жена

 

 

Након тога, у истој згради, одржан је састанак коме су присуствовали директор дома здравља Крушевац и главна медицинска сестра дома здравља Крушевац.

 

Канцеларија за скрининг рака