Инфо

 

Округли сто на тему “Јачање националних капацитета и међусекторске сарадње за унапређење једнакости у националним стратегијама, програмима и активностима за здравље: ” пример Националног програма за рано откривање карцинома грлића материце &rd

24. септембар 2014.

 

Округли сто је организовала канцеларија СЗО у Београду, 24 септембра ове године, на тему “Јачање националних капацитета и међусекторске сарадње за унапређење једнакости у националним стратегијама, програмима и активностима за здравље: пример Националног програма за рано откривање карцинома грлића материце”.


Округли сто је организован у Институту за јавно здравље Србије „ др Милан Јовановић Батут “ .  Скупу је присуствовао државни секретар Министарства здравља Републике Србије др Ференц Вицко, представници удружења који репрезентују Ромску популацију и др Бојана Милошевић, координатор за скрининг на карцином грлића материце из Канцеларије за скрининг рака из Института  за јавно здравље Србије „ др Милан Јовановић Батут “. Њихово учешће дало је на важности овој важној теми. Унапређење једнакости и међусекторске сарадње у свим програмима обавезујуће је за владу Републике Србије. Национални програм раног откривања рака грлића материце узет је као пример, а Канцеларија за скрининг као сарадник на тим пословима као партнер за размену искустава и предлога решења.


 

Канцеларија за скрининг рака