Инфо

 

21. Март 2015. године, Розе трка – Ада и здравље

21. март 2015.

Поводом Националног дана борбе против рака дојке, 21.03.2015. године Фондација Наталис организовала је другу по реду Розе трку (шетњу) у циљу подизања свести јавности о значају превенције рака дојке. „Pink run“ је рекреативна спортска манифестација која се одржава широм света као подршка оболелим женама, од које, само у Србији годишње умире 1600 жена. Ове године Розе трка и традиционална кружна трка око савског језера Ада и здравље су спојене у један догађај.

"Розе Трка"- Ада и здравље одржана је у суботу 21. марта 2015. године на Ади Циганлији са почетком у 12:00 часова. Старт и циљ трке био је код ресторана Језеро где се вршило пријављивање учесника од 10:30 до 11:50 часова. На трци или шетњи,  која се одвијала на кружној стази око савског језера, имали су право учешћа сви они који на тај начин желели да пруже подршку и помоћ нашим мајкама, сестрама, ћеркама или пријатељицама оболелим од карцинома дојке. 

 

 

У музичко-забавном програму су наступили познати уметници као и велики број јавних личности из света културе и спорта.

Трка је била хуманитарног карактера и прикупљена новчана средства ће бити усмерена за финансирање програма едукације Удужења жена оболелих и лечених од карцинома дојке)  „Будимо заједно“

Најуспешнији такмичари су добили пехаре и медаље а сви учесници су добили захвалнице и поклоне од донатора трке.

Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” подржао је Розе трку и иницијативу унапређења информисаности и знања о значају раног откривања карцинома дојке.

 

 

Канцеларија за скрининг рака