Инфо

 

Извештај о учешћу на XXВИИИ стручном састанку “Дани превентивне медицине Тимочке крајине” који је одржан од 22.04.- 25.04.2015. године у хотелу Ђердап у Кладову

24. април 2015.

У оквиру тродневног стручног скупа један део је посвећен сесији Епидемиологија јавног здравља. У том делу презентована су два рада из Канцеларије за скрининг рака. Први рад са темом “Значај скрининг мамографије за рано откривање рака дојке” презентовала је  прим. др Љиљана Лазић. Други рад  са темом “Анализа модела организованог скрининга колоректалног карцинома у Србији и земљама Европе”, презентовао је др Марко Вељковић.

Радови су презентовани усменом презентацијом.

Циљ нам је био да презентујемо почетак спровођења   Националног програма организованог скрининга рака у нашој земљи са освртом на искуства других земаља које већ дуги низ година спроводе ову врсту превентивних прегледа раног откривања малигних болести. Такође акценат је стављен на значај адекватне организације, планирања и спровођења ових програма, као и учешче здравствених радника института/завода за јавно здравље.

 

 

 

Канцеларија за скрининг рака