Инфо

 

WП 9 Састанак Радне групе за скрининг рака дојке у Загребу од 17. септембра 2015. до 18. септембра 2015. године

18. септембар 2015.

 

Др сци. Урош Ракић самостални стручни сарадник - пројектант у Канцеларији за скрининг рака, представио је на састанку WP 9 WORKING GROUP MEETING ON BREAST CANCER SCREENING , Загреб, Хрватска, 17-18 септембар,  презентацију ORGANIZED BREAST CANCER SCREENING IN THE REPUBLIC OF SERBIA . Састанак је организован у House of Europe  (Представништво Европске комисије у Републици Хрватској), Аугуста Цесарца 2, Загреб, Република Хрватска.

 

 

Резиме састанка је тренутни статус скрининг  програма рака дојке широм EU у односу на фазу имплементације и трајање програма. На састанку су излагали о организованом скринингу рака дојке у својим земљама  представници из Хрватске, Немачке, Италије, Норвешке, Литваније, Финске, Бугарске и Србије. Расправљани су управни и организациони аспекти скрининга.

 

 

Посебан фокус дат је  евалуацији скрининг програма рака дојке, са темама које укључују и перфомансе и ефикасност, здравствено економским перспективама, о односима и комуникацији са доносиоцима одлука, другим интересним групама  и општом популацијом.

 

 

Канцеларија за скрининг рака