Инфо

 

Секција Социјалне медицине - Српског лекарског друштва 25.03.2015. године

25. март 2015.

 

У просторијама Српског лекарског друштва 25.03.2015. одржан је састанак Секције Социјалне медицине СЛД. Представници Канцеларије за скрининг рака, у сарадњи са председником Републичке стручне комисије за праћење спровођења организованог скрининга рака, проф др Раданом Џодићем, у организацији Секције за социјалну медицину СЛД, одржали су Курс прве категорије под насловом: „Скрининг је најбољи лек за рак?”.

Акредитован је Одлуком ЗСС бр. 153-02-416/2015-01 са 12 бодова за предаваче и 6 за слушаоце. Проф. др Радан Џодић одржао је предавање: „Онкологија јуче, данас, сутра“.

 

 

Прим. др Верица Јовановић, шеф канцеларије за скрининг рака  одржала је предавање: „Рано откривање, скрининг малигних болести“.

 

 

Предавање: „Организовани скрининг рака дојке“ одржала је Прим. др Љиљана Лазић, цоординатор за скрининг рака дојке.

 

 

Др Бојана Милошевић, Координатор за скрининг рака грлића материце одржала је предавање: „Организовани скрининг рака грлића материце.“

 

 

Предавање: „Организовани скрининг колоректалног карцинома“ одржала је Прим. др сци. мед. Душица Банковић Лазаревић, координатор за скрининг колоректалног карцинома.

Курс је био изузетно добро посећен од стране специјалиста социјалне медицине, и по спроведеној анкети, оцењен највишом оценом.

 

 

 

Канцеларија за скрининг рака