Инфо

 

Кампања „Подржи да се одржи“ Женског центра „Милица“ из Врњачке Бање и караван подршке

03. октобар 2015.

Поводом обележавања октобра, међународног месеца борбе против карцинома дојке, Канцеларија за скрининг рака пружила је подршку кампањи  Женског центра „Милица“ из Врњачке Бање „Подржи да се одржи“ .

 

 

У суботу 03. октобра 2015. године, на Тргу Републике у Београду, у оквиру кампање „ Подржи да се одржи“, Женски центар „Милица“ је уз подршку Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, „Траг“ фондације, бициклистичких клубова и локалних самоуправа и института и завода за јавно здравље градова: Крагујевац, Чачак, Краљево и Ужице организовао кампању подршке „Дај педалу раку“.

Циљ каравана који је пут започео у Београду, је да вожњом бицикла и физичком активношћу повеже људе из различитих градова и подржи све оне који се боре са карциномом дојке, као и да се скрене пажња на важност превентивних прегледа у циљу смањења смртности од ове болести.

Присутнима се на Тргу Републике обратила гђа Весна Бонџић, председница Женског центра „Милица“, као и др Весна Кесић, председница Европског удружења за гинеколошку онкологију, након чега је караван уз подршку свих присустних започео свој пут кроз градове Србије ка Врњачкој Бањи. На завршној манифестацији, која се одржала у Врњачкој Бањи, присутнима се обратила прим др Верица Јовановић, шеф Канцеларије за скрининг рака и указала на значај превентивних прегледа жена и мамографије у циљу раног откривања карцинома дојке, као и на значај промовисања умерене физичке активности и здравих стилова живота у циљу унапређења и очувања здравља.

 

 

Канцеларија за скрининг рака