Инфо

 

Састанак тима Канцеларије за скрининг рака са експертском комисијом из Јапана

19. новембар 2015.

Састанак тима Канцеларије за скрининг рака са експертском комисијом из Јапана, са консултантима Kanako Tanigaki i Kyoko Goto јапанске агенције JICA (JICA - Japan International Cooperation Agency), уз учешће представника Министарства здравља, означила је најаву сарадње два тима у предстојећем пројекту за унапређење раног откривања и контроле рака дојке у Србији.

Донација јапанске Владе   спроводи се уз директну подршку Јапанске агенције за међународну сарадњу (JICA - Japan International Cooperation Agency), Министарству здравља Републике Србије у пројекту подршке и унапређења раног откривања и лечења рака дојке у Србији.

Састанак са тимом Канцеларије за скрининг рака је одржан 19.11.2015. у Институту за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”.

Током посете,  представнице јапанске агенције су поздравиле полазнике обуке за скрининг мамографију на курсу који је тога дана одржан у Институту за јавно здравље Србије у организацији Канцеларије за скрининг рака, а под руководством проф. др Зорице Милошевић, председнице подкомисије за скрининг рака дојке. Подкомисија је формирана у оквиру Републичке стручне комисије Министарства здравља, за праћење спровођења организованог скрининга рака дојке у Србији, чији је председник проф. др Радан Џодић.

 

 

Канцеларија за скрининг рака