Инфо

 

ЖИВЕТИ 100, ТВ Шабац - Подршка програму унапређења скрининга рака дојке

17. фебруар 2016.

У ТВ емисији Живети 100, коју је сачинила новинар ТВ Шабац Ивана Јелић, и која је емитована на ТВ Шабац 17. фебруара 2016. године,  приказана је ситуација на територији Републике Србије у вези оболевања и умирања од малигних болести.
 
Др Стефановић, специјалиста радиологије из Опште болнице Шабац и др Јовановић из Канцеларије за скрининг рака Института за јавно здравље Србије,  говорили су о факторима ризика за настанак рака дојке, програму раног откривања рака дојке скрининг мамографијом и циљевима наведеног програма.
 
Такође је истакнуто да се у фебруару месецу, од 11. фебруара па до 23. марта 2016. на територији општине Владимирци,  спроводи програм организованог скрининга рака дојке,  радом мобилног мамографа. Запослени у Дому здравља Владимирци, локална самоуправа у сарадњи са Домом здравља и Завод за јавно здравље Шабац, узимају активно учешће у реализацији овог програма. Организацију рада мобилног мамографа спроводи Институт за медицину рада из Београда, а подршку и праћење реализације активности спроводи Канцеларија за скрининг рака.
 
 
ТВ прилог: ТВ Шабац
 
 
 
 
 

Канцеларија за скрининг рака