Инфо

 

На Ади Циганлији у недељу 27.03.2016. године у 12х Розе трка

26. март 2016.

Поводом Националног дана борбе против рака дојке, на Ади Циганлији ће се у недељу, 27. марта, у 12 часова одржати, трећа по реду, „Розе трка - Белла”. Старт и циљ трке су код ресторана „Језеро”, где ће од 10.30 до 11.50 часова бити и пријављивање учесника. Циљ „Розе трке” је подизање свести јавности о значају превенције рака дојке.
 
Pink Run је рекреативна спортска манифестација која се одржава широм света као подршка оболелим женама од којих, само у Србији, годишње умире 1.600. На трци или шетњи, која ће се одвијати на кружној стази око Савског језера, могу учествовати сви они који на тај начин желе да пруже подршку и помоћ нашим мајкама, сестрама, ћеркама или пријатељицама оболелим од карцинома дојке.

Трка је хуманитарног карактера и прикупљена новчана средства ће бити усмерена за финансирање програма едукације Удружења жена оболелих и лечених од карцинома дојке „Будимо заједно”. За све учеснике трке организатор је обезбедио мајице, воду и вредне поклоне.
 
Покровитељи трке су Канцеларија за рани скрининг рака дојке и ЈП „Ада Циганлија”, а организатори Фондација „Наталис” и Спортски савез Раковице.


http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1746792

 

Канцеларија за скрининг рака