Инфо

 

ПРЕМИНУО ДИРЕКТОР ИНСТИТУТА ДОЦ. ДР СЦ. МЕД. ДРАГАН ИЛИЋ

20. септембар 2016.

У Београду је данас у 62. години преминуо директор Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” доц. др сц. мед. Драган Илић.

 

 

Драган Илић рођен је 14.04.1954. године у Сокобањи.

Дипломирао је и специјализирао епидемиологију на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Звање примаријуса додељено му је 1990. године. Магистрирао је у Центру за мултидисциплинарне студије Београдског универзитета, а докторирао је на Медицинском факултету Универзитета у Београду. У звање доцента изабран је 2015. године.

Био је директор Завода за здравствену заштиту студената Универзитета у Београду од 1992. до 2007. године и председник Националне експертске групе за развој и здравље младих Министарства здравља Републике Србије.

Био је истакнути омладински активиста, председник Савеза студената Београдског универзитета, председник Омладинске организације Србије и председник Омладине Југославије, потпредседник И. О. Скупштине града Београда и народни посланик у Скупштини Републике Србије. Обављао је дужност генералног секретара Црвеног крста Србије и председника Црвеног крста града Београда.
Завршио је велики број едукација у међународним школама и у оквиру студијских боравака на Универзитетима у Европи и Америци. Предавач је по позиву на ЛИУ Универзитету у Њујорку, Универзитету за мир и развој Уједињених нација, Катедри за епидемиологију Медицинског факултета у Београду, Стоматолошком факултету у Панчеву.

Руководио је великим бројем међународних пројеката из области јавног здравља. Оснивач је и директор НВО Асоцијација за борбу против сиде - ЈАЗАС до 2012. године. Директор је Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” од 2012. године. Објавио је више од 50 научних и стручних радова у интернационалним и истакнутим националним часописима. Аутор је, коаутор и уредник 17 књига.
 
________________________________________

КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СМРТИ ДОЦ. ДР СЦ. МЕД. ДРАГАНА ИЛИЋА

Комеморација поводом смрти доц. др сц. мед. Драгана Илића, директора Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” биће одржана у четвртак, 22. септембра 2016. у 12.00 часова у Институту за јавно здравље Србије (др Суботића 5). Последњи испраћај је истога дана, у четвртак, 22. септембра 2016. године, у 16.00 часова на Новом гробљу у Београду.
 
 
 
 

 

Канцеларија за скрининг рака