Инфо

 

Кампања „ Дај педалу раку 2016“ Женског центра „Милица“ из Врњачке Бање и караван подршке

01. октобар 2016.

Поводом обележавања октобра, међународног месеца борбе против карцинома дојке, Канцеларија за скрининг рака пружила је подршку кампањи  Женског центра „Милица“ из Врњачке Бање „ Дај педалу раку 2016.“ .


У суботу 1. октобра 2016. године, на Тргу Републике у Београду, у оквиру кампање „ Дај педалу раку 2016.“, Женски центар „Милица“ је уз подршку Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, Општине Врњачка Бања, тениских клубова, бициклистичких клубова и локалних самоуправа и института и завода за јавно здравље градова: Крагујевац, Чачак, Краљево и Ужице организовао кампању подршке „ Дај педалу раку 2016.“.


Овога пута караван ће трајати 3 дана (1-3 октобар). Циљ каравана који је пут започео у Београду, је да вожњом бицикла и физичком активношћу повеже људе из различитих градова и подржи све оне који се боре са карциномом дојке, као и да се скрене пажња на важност превентивних прегледа у циљу смањења смртности од ове болести.


Присутнима се на Тргу Републике обратила гђа Весна Бонџић, председница Женског центра „Милица“, др Весна Књегињић, Министарство здравља, помоћник министра, сектор за јавно здравље и програмску здравствену заштиту, као и проф. др Весна Кесић, шеф подкомисије за скрининг рака грлића материце у оквиру Републичке стручне комисије за скрининг малигних болести, председник Удружења за колпоскопију и цервикалну патологију Србије и председник ЕСГО-а у претходном мандату, након чега је караван уз подршку свих присустних започео свој пут кроз градове Србије ка Врњачкој Бањи.

 

Канцеларија за скрининг рака