Инфо

 

Обележавање 20. марта - Националног дана борбе против рака дојке, сарадња "Будимо заједно" и Канцеларије за скрининг рака”

18. март 2017.

Поводом обележавања 20. марта - Националног дана борбе против рака дојке, у суботу 18. марта 2017. године, Канцеларија за скрининг рака пружила је подршку Удружењу жена оболелих и лечених од рака дојке „Будимо заједно“, које је организовало промотивну кампању у Тржном центру „Delta city“ уз поруку „Нађи време не губи живот“.

 

Циљ акције био је едуковање јавности и ширење информација о значају редовних превентивних прегледа у циљу  раног откривања рака дојке. Жеља удружења је да овом кампањом утиче на све жене, да воде рачуна о свом здрављу и да редовно иду на превентивне прегледе.

 

Гости Удружења били су др Љиљана Лазић, специјалиста социјалне медицине и специјалиста менаџмента у здравству, Др Оливера Ћирковић, спец. педијатрије, гешталт психотерапеут, др Нада Мацура, потпарол Хитне помоћи, прим. др Верица Јовановић, в.д. директора Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, представници Канцеларије за скрининг рака, као и бројни пријатељи удружења.

 

 

 

Канцеларија за скрининг рака