Инфо

 

КАМПАЊА РТС СЕРВИСА УЗ ПОДРШКУ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА

10. март 2018.

 
БЕСПЛАТНА МАМОГРАФИЈА У РТС-у
 
РТС, Министарство здравља и Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, уз учешће здравствених установа из Београда (Домови здравља, Институт за онкологију и радиологију Србије, Клиничко болнички центри „Др Драгиша Мишовић“, „Звездара“, „Земун“, „Бежанијска Коса“) су омогућили женама у Београду бесплатну превентивну - скрининг мамографију коју ће, уз претходно заказивање телефоном, моћи да остваре од сутра до 20. Марта 2018., у мобилној амбуланти испред зграде РТС-а у Абердаревој улици.
 
Превентивни скрининг дојки препоручује се женама које имају 50 година и више,  а овај вид прегледа могу обавити и жене млађе од препоручене животне доби, уколико имају неке симтоматичне тегобе или је неко у њиховој породици боловао од сличног или истог обољења.
 
Све даме које су заинтересоване за бесплатну скрининг мамографију коју је омогућио тим кампање РТС-а „Рак је излечив“, могу да искористе ову могућност од 8. до 20. марта- уз обавезно претходно заказивање путем телефона:
 
 

011/ 2684 052 или 011/ 2062 733 (8- 14 часова)
Телефон је отворен за заказивање и суботом и недељом од 8 до 14 сати

(Канцеларија за скрининг рака)

 

Канцеларија за скрининг рака,
Институт за јавно здравље Србије "др Милан Јовановић Батут"
 
Проверите своје здравље !

 

Радно време/ термини током којих ће на располагању бити тим стручњака у мобилном  мамографу у Абредаревој улици, испред зграде Радио-телевизије Србије (од 8- 20. марта 2018.) :
 
 
радним данима 13.00- 19.00,  а викендом 09.00- 19.00.
 
 
Рак погађа свакога од нас, на различите начине. И зато свако може нешто да уради како бисмо променили упозоравајућу статистику: од напуштања лоших животних навика, стварања здраве средине у школи, на послу, окружењу, редовнијих прегледа, побољшања услова за откривање и лечење малигних болести.

Национална кампања РТС-а „Рак је излечив“ која се спроводи уз подршку Министарства здравља Србије је интергрисана, свеобухватна кампања која ће трајати годину дана.

Циљеви кампање су информисање и едукација грађана Србије о значају превенције, правовремена дијагностика и упућивање на лечење.  Кампања подразумева редовно извештавање у емисијама РТС- а, превентивне прегледе, едукацију као и хуманитарне акције.

У наредним данима у оквиру кампање лекари и радиолошки техничари београдских здравствених установа,  биће укључени у ову акцију.

Време је да сви заједно нешто променимо и урадимо, последњи је тренутак да се сви заједно ујединимо и победимо рак!, наводи РТС медијски сервис Србије.

 

 

Канцеларија за скрининг рака