Инфо

 

Мобилни мамограф у Београду до краја марта

08. март 2024.

Од недеље 10. марта, мобилни мамограф у Београду, у организацији Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” биће постављен на новој локацији –  Београд на води, Савско шеталиште (у близини старог железничког моста).

У акцији рада мобилног мамографа на општини Нови Београд од 2. до 7. марта у мобилном мамографу је прегледано 408 жена. Свој преглед до сада је заказало 1320 жена, 945 жена у мобилном мамографу, а 375 у домовима здравља који учествују у акцији.

Заказивање прегледа и даље траје. Све заинтересоване жене прегледе могу заказати радним данима од 9 до 14 часова путем телефона 060/7171523 и 060/7171969, до попуне термина. Заказани прегледи у мобилном мамографу обављају се сваког дана од 9 до 19 часова.

У циљу ране дијагностике и правовременог лечења, прегледи у мобилном мамографу намењени су женама животне доби од 45 до 69 година, које у последње две године нису урадиле мамографију, као и женама после 40. године, које у својој породичној анамнези имају блиску сродницу оболелу и лечену од рака дојке.

Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” у сарадњи са Министарством здравља, Републичким фондом за здравствено осигурање, уз подршку Гранд кафе и Фонда Б92 у оквиру кампање „Хајде да имамо времена за преглед – Не гледај у шољу прегледај се”, наставља организацију рада мобилног мамографа у Београду. У овој активности подршку пружају и Дом здравља Нови Београд, Дом здравља Вождовац и Завод за здравствену заштиту радника „Железнице Србије”.
 

Канцеларија за скрининг рака