Инфо

 

Канцеларија за скрининг рака у кампањи против рака дојке „Милион разлога зашто желим свет уз тебе“

11. октобар 2013.

Поводом октобра, месеца борбе против рака дојке,  Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Канцеларија за скрининг рака подржавају кампању  „Милион разлога зашто желим свет уз тебе“, коју организује Фонд Б92 и компанија “АВОН”.

Кампања се спроводи као караван који обухвата три највећа града у Србији, Нови Сад, Београд и Ниш.  Манифестације у оквиру каравана одржаће се у Новом Саду - Трг Слободе 5.10.2013 године; Нишу -Трг Краља Милана, 10.10.2013.године и Београду - Трг Републике, 12.10.2013. године. Промотивним активностима у наведеним градовима допринеће и надлежни заводи за јавно здравље.

Канцеларија за скрининг рака Института „Батут“ учествоваће у суботу, 12. октобра 2013. године од 12 часова у Београду у промотивној шетњи од Трга Републике до Калемегдана и назад, где ће имати свој штанд, делити промотивни материјал везан за национални скрининг карцинома дојке, учествовати у консултацијама и едукацији грађана по питању рака дојке, мамографском снимању и спровођењу Националног програма за рано откривање карцинома дојке.

Оваквим промотивним активностима и социјалном мобилизацијом целог друштва кроз мултисекторску сарадњу доприносимо скретању пажње,  подизању свести и едукацији жена о значају превентивних прегледа, самопрегледа и скрининг мамографије, ради раног откривања карцинома дојке у циљу успешнијег лечења,  смањења смртности жена од ове болести и подизања квалитета живота жена оболелих од рака дојке, до потпуног излечења, што је  и циљ  обележавања месеца борбе против рака дојке.

Канцеларија за скрининг рака