Инфо

 

Предавање на тему “Епидемиологија и организовани скрининг на карцином грлића материце”, 16.01.2014. године, у Ректорату Универзитета у Београду

16. јaнуар 2014.

Као најава започињања обележавања VIII европске недеље превенције цервикалног карцинома, Канцеларија за скрининг рака се придружила активностима IFMSA-Serbia (International Forum of Medical Students Association) у организацији Конференције о цервикалном карциному.

16.01.2014. године у Ректорату Универзитета у Београду организовано је предавање на тему “Епидемиологија и организовани скрининг на карцином грлића материце”.

Предавачи су били проф. др Весна Кесић, Клиника за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије и  председница ESGO (Европског удружења за превенцију рака грлића материце) и др Бојана Милошевић, национални координатор превенције карцинома грлића материце из Канцеларије за скрининг рака, Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”.

 

                                                                                

Скуп су поздравили  прим. др сц. мед. Драган Илић, директор Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” и др Маја Вучковић-Крчмар, представница Делегације Европске уније у Србији. Предавању су присуствовали и у дискусији су активно учествовали студенти медицине и права са Београдског универзитета, чланови IFMSA-Serbia (International Forum of Medical Students Association).

Тиме је најављено обележавање европске недеље, која ће започети Конференцијом за штампу у Институту за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” и изјавама министарке здравља, проф. др Славице Ђукић Дејановић о подршци Министарства здравља и напорима да се организованим скринингом реши проблем са карциномом грлића материце у Србији.

 

 

 

 

 

Разговор са прим. др Драганом Илићем,

директором Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут"

Разговор са проф. др Весном Кесић,

Клиника за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије и  председница ESGO (Европског удружења за превенцију рака грлића материце) 

Видео прилог: ТВ Студентски град

 

Канцеларија за скрининг рака