Инфо

 

Дводневни скуп у Врњачкој Бањи под називом “Нађи време размени искуства”

26. јул 2014.

У организацији Удружења жена оболелих и лечених од рака дојке “Будимо заједно” из Београда одржан је дводневни скуп у Врњачкој Бањи под називом “Нађи време размени искуства”, 26 и 27. јула 2014.године.

Циљ скупа је био да се размене искуства у раду на превенцији и раном откривању карцинома дојке, као и помоћи женама оболелим и леченим од карцинома дојке са становишта рада удружења која се баве овом проблематиком као и здравствених радника који раде на организацији и реализацији прегледа за рано откривање рака дојке.

Предавање под називом “Социјална мобилизација у циљу раног откривања рака дојке уз помоћ  Удружења жена оболелих од рака дојке”, одржала је прим др Љиљана Лазић, национални координатор за скрининг карцинома дојке из Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”.

Заједнички закључак је да су сарадња и активности свих удружења који се баве овом проблематиком у Србији, њихова искуства и предлози, са здравственим радницима из институција које се баве организацијом и реализацијом прегледа за рано откривање рака дојке од изузетног значаја у циљу едукације и мотивације жена да воде бригу о свом здрављу, раде самопреглед дојке, иду редовно на превентивне прегледе и одазову се позиву на скрининг мамографију.

 

 

 

Канцеларија за скрининг рака