Инфо

 

РОЗЕ ТРКА – ЗА ДУГ ЖИВОТ

08. март 2014.

Поводом 8. марта - Интернационалног Дана жена и 20. марта Националног дана борбе против рака дојке, организована је прва Розе трка (шетња) у циљу подизања свести јавности о значају превенције рака дојке.

Pink Run је рекреативна спортска манифестација која се одржава широм света као подршка оболелим женама, од које, само у Србији годишње умире 1600 жена.

 

 

 

 

Трка је имала и хуманитарни карактер, а прикупљена средства усмерена су за финансирање програма едукације жена оболелих и лечених од карцинома дојке “Будимо заједно”.

Као један од најзначајнијих донатора програма “Србија против рака” Министарства здравља, Алпха Банк је, током више од четири године активног учешћа у борби против рака дојке, путем своје МастерЦард Хвала картице, прикупила 27.145.825 милиона динара.

Ова средства су употребљена за опремање онколошких клиника широм Србије новим уређајима за рану детекцију рака дојке.

 

 

 

 

Розе трка  је одржана на нашем најпопуларнијем излетишту Ади Циганлији а подршку је пружио велики број личности из света спорта.

Трка је реализована  у сарадњи са Институтом за онкологију и радиологију Србије, Институтом за јавно здравље Србије, Канцеларијом за скрининг рака,  под покровитељством ЈП Ада Циганлија. Институт за трансфузију крви Србије је организовао и акцију добровољног давања крви.

Организатор трке је Фондација Наталис у сарадњи са Спортским савезом Раковице и АК 21 Мај, а директор трке је легенда српске женске кошарке Оливера Кривокапић Драгићевић.

 

 

 

 

 

 

 

 

Канцеларија за скрининг рака