Info

 

Kampanja “Milion razloga zašto želim svet uz tebe “, Beograd 18.10.2014. godine

01. oktobar 2014.

Povodom oktobra međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, predstavnici kancelarije za skrining Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, učestvuju u promotivnoj akciji 18.oktobra u Beogradu u Knez Mihailovoj ulici.

Ovu kampanju pod nazivom “Milion razloga zašto želim svet uz tebe “,  već drugu godinu organizuje Fond B92 u saradnji sa kompanijom AVON i Američkom ambasadom u Beogradu. Pored navedenih institucija u promotivnoj akciji učestvuju i brojna udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke kao članice NALOR-a (Nacionalne asocijacije lečenih od raka).

Cilj kampanje jeste podizanje svesti o značaju ranog otkrivanja raka dojke, adekvatne dijagnostike i lečenja žena obolelih od raka dojke, kao i skretanje pažnje javnosti da se ženama u Srbiji omogući zdraviji i kvalitetniji život.

U okviru manifestacije na pultovima će biti postavLjeni promotivni  materijali o raku dojke, samopregledu dojke,  skrining mamografiji, dok će stručnjaci iz raznih oblasti pružati korisne informacije o prevenciji, samopregledu, ranom otkrivanju i lečenju od raka dojke.

Postojaće i prodajni štandovi udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke od  kojih će prikupLjeni novac ići u fond za borbu protiv raka dojke.

Šetnjom kroz Knez Mihailovu ulicu i trkom muškaraca u roze štiklama, još jednom će se dati podrška ženama obolelim i lečenim od raka dojke, skrenuti pažnja na ovaj problem i na značaj prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

 

Kancelarija za skrining raka