Info

 

“Milion razloga zašto želim svet uz tebe “, Knez Mihailova, Beograd 18.10.2014. godine

18. oktobar 2014.

Povodom oktobra međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, predstavnici kancelarije za skrining raka Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, su učestvovali u promotivnoj akciji 18. oktobra u Beogradu u Knez Mihailovoj ulici.

Ovu kampanju pod nazivom “Milion razloga zašto želim svet uz tebe “,  organizovao je Fond B92 u saradnji sa kompanijom  AVON i Američkom ambasadom u Beogradu. U promotivnoj akciji su učestvovala brojna udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke kao članice NALOR-a (Nacionalne asocijacije lečenih od raka).

Cilj kampanje  je  podizanje svesti o značaju ranog otkrivanja raka dojke, adekvatne dijagnostike i lečenja žena obolelih od raka dojke, kao i skretanje pažnje javnosti da se ženama u Srbiji omogući zdraviji i kvalitetniji život.

U okviru manifestacije na pultovima su bili  postavljeni promotivni  materijali o raku dojke, samopregledu dojke,  skrining mamografiji, a stručnjaci iz raznih oblasti su pružali korisne informacije o prevenciji, samopregledu, ranom otkrivanju i lečenju od raka dojke.

Sa prodajnih štandova udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke prikupljeni novac je uplaćen u fond za borbu protiv raka dojke.

Šetnjom i trkom muškaraca u roze štiklama kroz Knez Mihailovu ulicu, data je podrška ženama obolelim i lečenim od raka dojke, skrenuta pažnja na ovaj problem i na značaj prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

 

Slike sa manifestacije možete pogledati u Galeriji slika ili na Facebook stranici Kancelarije za skrining raka.

 

Kancelarija za skrining raka