Info

 

Poseta Zrenjaninu

29. oktobar 2014.

U cilju praćenja sprovođenja organizovanog skrininga karcinoma dojke i karcinoma grlića materice održan je sastanak saradnika iz Kancelarije za skrining raka Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, Opšte bolnice Zrenjanin, Doma zdravlja Zrenjanin i Doma zdravlja Novi Bečej, kao i predstavnika Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za Srednjebanatski okrug i predstavnika lokalne samouprave.

Sastanak je održan 29. oktobra 2014. godine u prostorijama Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

Organizovani skrining karcinoma grlića materice u opštinama Zrenjanin i Novi Bečej je započeo u oktobru 2013. godine,  dok je organizovani skrining karcinoma dojke u opštini  Zrenjanin započeo u januaru 2014. godine. Oba skrininga se sprovode u skladu sa Uredbom o nacionalnom programu ranog otkrivanja karcinoma dojke i karcinoma grlića materice.

Tema sastanka bila je uspostavljanje što bolje saradnje svih učesnika u organizovanom skriningu karcinoma dojke i karcinoma grlića materice na teritoriji opština Zrenjanin i Novi Bečej u 2014. godini, u cilju povećanja obuhvata ciljne populacije organizovanim skrininzima.

 

Kancelarija za skrining raka