Info

 

U susret Evropskoj nedelji prevencije raka grlića materice

20. januar 2015.

ECCA (European Cervical Cancer Association - Evropska asocijacija za borbu protiv karcinoma grlića materice)  je  acocijacija koja okuplja  100 organizacija i udruženja iz 34 zemlje i čiji je cilj da podigne svest  žena  o  značaju prevencije karcinoma grlića materice. U tom cilju ECCA je 2007. godine započela  obeležavanje Evropske nedelje prevencije karcinoma grlića materice, koja se u periodu od 25 do 31 januara 2015. godine obeležava širom Srbije.

Link za tekst o Evropskoj nedelji prevencije karcinoma grlića materice na srpskom jeziku

http://www.ecca.info/sr/

http://www.ecca.info/sr/nedelja-prevencije/evropska-nedelja-prevencije-raka-grlica-materice/

 

ESGO (The European Society of Gynaecological Oncology - Evropsko udruženje za ginekološku onkologiju) je vodeća Evropska neprofitna organizacija,  koja postavljanjem  standarda i omogućavanjem edukacije i istraživanja u oblasti prevencije i lečenja  ginekoloških karcinoma (karcinoma grlića materice i karcinoma dojke) ima za cilj da unapredi zdravlje žena u Evropi. Predsednik ovog udruženja je prof. dr  Vesna Kesić iz Republičke stručne komisije Ministarstva zdravlja za praćenje sprovođenja programa ranog otkrivanja malignih bolesti u Republici Srbiji.

http://www.esgo.org/About_ESGO/Pages/AboutUs.aspx

http://www.esgo.org/Pages/default.aspx

 

EUROGIN (European Reasearch Organisation on Genital Infection and Neoplasia - Evropska organizacija za istraživanje ginekoloških infekcija i tumora) je organizacija čiji je cilj promocija i razvoj istraživanja, edukacije, prevencije ginekoloških infekcija i tumora na Evropskom nivou.

http://www.eurogin.com/euroginpro.html

 

Kancelarija za skrining raka