Info

 

IX Evropska nedelja prevencije raka grlića materice, Rektorat Univerziteta u Beogradu

28. januar 2015.

U organizaciji studenata IFMSA Serbia - Komiteta za međunarodnu saradnju studenata medicine, zajedno sa saradnicima iz Kancelarije za skrining raka  obeležena je IX  Evropska nedelja prevencije raka grlića materice  u Rektoratu Univerziteta u Beogradu.

Predavanje o prevenciji ove bolesti "Dan za sebe" održale su Prof. dr Vesna Kesić i dr Bojana Milošević. Zahvalnice su uručene Prim. dr Đerđi Šarić (NALOR), Prim. dr Vesni Stević-Gajić (dom zdravlja Kruševac), Prof. dr Vesni Kesić predsednici Saveta ESGO (The European Society of Gynaecological Oncology), Evropskog udruženja za ginekološku onkologiju i rukovodiocu potkomisije za rano otkrivanje karcinoma grlića materice u Republičkoj stručnoj komisiji za praćenje sprovođenja programa ranog otkrivanja malignih bolesti u Srbiji), dr Bojani Milošević (Kancelarija za skrining raka) i Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” - Kancelariji za skrining raka.

 

 

Priznanje "Biser mudrosti" koje dodeljuje Evropska asocijacija za borbu protiv grlića materice (ECCA) uručeno je pop pevačici Aleksandri Radović koja je kompozicijom "Moj je život moja pesma" doprinela kampanji "Evropske nedelje prevencije raka grlića materice".

Slike sa obeležavanja IX Evropske nedelje prevencije raka grlića materice iz Rektorata Univerziteta u Beogradu možete pogledati u galeriji slika.

 

 

Kancelarija za skrining raka