Info

 

Poseta Opštoj bolnici Smederevo

21. januar 2015.

U cilju proširenja obuhvata žena ciljne populacije organizovanim skriningom karcinoma dojke, a prema planu realizacije organizovanog skrininga karcinoma dojke za 2015.godinu, predstavnici Kancelarije za skrining raka posetili su Opštu bolnicu Smederevo.

Razlog posete je bio sagledavanje postojećih kapaciteta u pogledu kadra, opreme i prostora kao i organizacije ginekološke službe Doma Zdravlja Smederevo i radiološke službe Opšte bolnice Smederevo za sprovođenje organizovanog skrininga karcinoma dojke.

Zaključeno je da postoje svi preduslovi i dobre organizacione aktivnosti za sprovođenje organizovanog skrininga karcinoma dojke na teritoriji opštine Smederevo. Dom Zdravlja i Opšta bolnica Smederevo u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Požarevac će izvršiti sve pripremne aktivnosti,  kao što su izrada Akcionog plana za sprovođenje skrininga, izmene i dopune Plana rada, obezbeđivanje spiskova žena ciljne populacije i organizacija pozivanja žena na skrining mamografiju.

Sastanak je bio medijski propraćen uz davanje izjava za novinare za Radio i Televiziju Smederevo. Izjave su dali prim. dr Ljiljana Lazić, nacionalni koordinator za skrining karcinoma dojke, dr Branko Radivojević, načelnik službe za radiološku dijagnostiku Opšte bolnice Smederevo i dr Verica Pavlović Mirčević, radiolog supervizor Opšte bolnice Smederevo.

 

Kancelarija za skrining raka