Info

 

Sastanak u Domu zdravlja Kruševac

28. mart 2014.

 

Povodom praćenja sprovođenja organizovanog skrininga karcinoma grlića materice održan je sastanak saradnika iz Kancelarije za skrining raka Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" i Doma zdravlja Kruševac, ZZJZ Kruševac, direktora OB Kruševac, direktora DZ Trstenik, predstavnika RFZO, predstavnika lokalne zajednice-opštine Kruševac, kao i patologa-sertifikovanog supervizora za Trstenik i Kruševac.

 

 

Svi učesnici na sastanku dobili su precizna uputstva u vezi sa planiranjem, identifikacijom ciljne populacije,   za pozivanje i daljeg sprovođenja organizovanog skrininga po svim principima kontrole kvaliteta.

Potom je tim za skrining raka grlića materice iz Nacionalne Kancelarije za skrining raka posetio odeljenje patologije zdravstvenog centra Kruševac - gde se obavlja citoskrining i supervizija.

 

 

U  upravnoj zgradi doma zdravlja Kruševac učinjena je poseta sledećim službama:

- službi za zdravstvenu zaštitu žena

- službi za pozivanje žena gde se Kancelarija upoznala sa sistemom vođenja evidencije pozivanja i odazivanja  žena, koju vodi medicinska sestra - koordinator službe za pozivanje žena

 

 

Nakon toga, u istoj zgradi, održan je sastanak kome su prisustvovali direktor doma zdravlja Kruševac i glavna medicinska sestra doma zdravlja Kruševac.

 

Kancelarija za skrining raka