Info

 

Okrugli sto na temu “Jačanje nacionalnih kapaciteta i međusektorske saradnje za unapređenje jednakosti u nacionalnim strategijama, programima i aktivnostima za zdravlje: ” primer Nacionalnog programa za rano otkrivanje karcinoma grlića materice &rd

24. septembar 2014.

 

Okrugli sto je organizovala kancelarija SZO u Beogradu, 24 septembra ove godine, na temu “Jačanje nacionalnih kapaciteta i međusektorske saradnje za unapređenje jednakosti u nacionalnim strategijama, programima i aktivnostima za zdravlje: primer Nacionalnog programa za rano otkrivanje karcinoma grlića materice”.


Okrugli sto je organizovan u Institutu za javno zdravlje Srbije „ dr Milan Jovanović Batut “ .  Skupu je prisustvovao državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije dr Ferenc Vicko, predstavnici udruženja koji reprezentuju Romsku populaciju i dr Bojana Milošević, koordinator za skrining na karcinom grlića materice iz Kancelarije za skrining raka iz Instituta  za javno zdravlje Srbije „ dr Milan Jovanović Batut “. Njihovo učešće dalo je na važnosti ovoj važnoj temi. Unapređenje jednakosti i međusektorske saradnje u svim programima obavezujuće je za vladu Republike Srbije. Nacionalni program ranog otkrivanja raka grlića materice uzet je kao primer, a Kancelarija za skrining kao saradnik na tim poslovima kao partner za razmenu iskustava i predloga rešenja.


 

Kancelarija za skrining raka