Info

 

21. Mart 2015. godine, Roze trka – Ada i zdravlje

21. mart 2015.

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, 21.03.2015. godine Fondacija Natalis organizovala je drugu po redu Roze trku (šetnju) u cilju podizanja svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke. „Pink run“ je rekreativna sportska manifestacija koja se održava širom sveta kao podrška obolelim ženama, od koje, samo u Srbiji godišnje umire 1600 žena. Ove godine Roze trka i tradicionalna kružna trka oko savskog jezera Ada i zdravlje su spojene u jedan događaj.

"Roze Trka"- Ada i zdravlje održana je u subotu 21. marta 2015. godine na Adi Ciganliji sa početkom u 12:00 časova. Start i cilj trke bio je kod restorana Jezero gde se vršilo prijavljivanje učesnika od 10:30 do 11:50 časova. Na trci ili šetnji,  koja se odvijala na kružnoj stazi oko savskog jezera, imali su pravo učešća svi oni koji na taj način želeli da pruže podršku i pomoć našim majkama, sestrama, ćerkama ili prijateljicama obolelim od karcinoma dojke. 

 

 

U muzičko-zabavnom programu su nastupili poznati umetnici kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta.

Trka je bila humanitarnog karaktera i prikupljena novčana sredstva će biti usmerena za finansiranje programa edukacije Uduženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke)  „Budimo zajedno“

Najuspešniji takmičari su dobili pehare i medalje a svi učesnici su dobili zahvalnice i poklone od donatora trke.

Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” podržao je Roze trku i inicijativu unapređenja informisanosti i znanja o značaju ranog otkrivanja karcinoma dojke.

 

 

Kancelarija za skrining raka