Info

 

Sekcija Socijalne medicine - Srpskog lekarskog društva 25.03.2015. godine

25. mart 2015.

 

U prostorijama Srpskog lekarskog društva 25.03.2015. održan je sastanak Sekcije Socijalne medicine SLD. Predstavnici Kancelarije za skrining raka, u saradnji sa predsednikom Republičke stručne komisije za praćenje sprovođenja organizovanog skrininga raka, prof dr Radanom Džodićem, u organizaciji Sekcije za socijalnu medicinu SLD, održali su Kurs prve kategorije pod naslovom: „Skrining je najbolji lek za rak?”.

Akreditovan je Odlukom ZSS br. 153-02-416/2015-01 sa 12 bodova za predavače i 6 za slušaoce. Prof. dr Radan Džodić održao je predavanje: „Onkologija juče, danas, sutra“.

 

 

Prim. dr Verica Jovanović, šef kancelarije za skrining raka  održala je predavanje: „Rano otkrivanje, skrining malignih bolesti“.

 

 

Predavanje: „Organizovani skrining raka dojke“ održala je Prim. dr Ljiljana Lazić, coordinator za skrining raka dojke.

 

 

Dr Bojana Milošević, Koordinator za skrining raka grlića materice održala je predavanje: „Organizovani skrining raka grlića materice.“

 

 

Predavanje: „Organizovani skrining kolorektalnog karcinoma“ održala je Prim. dr sci. med. Dušica Banković Lazarević, koordinator za skrining kolorektalnog karcinoma.

Kurs je bio izuzetno dobro posećen od strane specijalista socijalne medicine, i po sprovedenoj anketi, ocenjen najvišom ocenom.

 

 

 

Kancelarija za skrining raka