Info

 

Kampanja „Podrži da se održi“ Ženskog centra „Milica“ iz Vrnjačke Banje i karavan podrške

03. oktobar 2015.

Povodom obeležavanja oktobra, međunarodnog meseca borbe protiv karcinoma dojke, Kancelarija za skrining raka pružila je podršku kampanji  Ženskog centra „Milica“ iz Vrnjačke Banje „Podrži da se održi“ .

 

 

U subotu 03. oktobra 2015. godine, na Trgu Republike u Beogradu, u okviru kampanje „ Podrži da se održi“, Ženski centar „Milica“ je uz podršku Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, „Trag“ fondacije, biciklističkih klubova i lokalnih samouprava i instituta i zavoda za javno zdravlje gradova: Kragujevac, Čačak, Kraljevo i Užice organizovao kampanju podrške „Daj pedalu raku“.

Cilj karavana koji je put započeo u Beogradu, je da vožnjom bicikla i fizičkom aktivnošću poveže ljude iz različitih gradova i podrži sve one koji se bore sa karcinomom dojke, kao i da se skrene pažnja na važnost preventivnih pregleda u cilju smanjenja smrtnosti od ove bolesti.

Prisutnima se na Trgu Republike obratila gđa Vesna Bondžić, predsednica Ženskog centra „Milica“, kao i dr Vesna Kesić, predsednica Evropskog udruženja za ginekološku onkologiju, nakon čega je karavan uz podršku svih prisustnih započeo svoj put kroz gradove Srbije ka Vrnjačkoj Banji. Na završnoj manifestaciji, koja se održala u Vrnjačkoj Banji, prisutnima se obratila prim dr Verica Jovanović, šef Kancelarije za skrining raka i ukazala na značaj preventivnih pregleda žena i mamografije u cilju ranog otkrivanja karcinoma dojke, kao i na značaj promovisanja umerene fizičke aktivnosti i zdravih stilova života u cilju unapređenja i očuvanja zdravlja.

 

 

Kancelarija za skrining raka