Info

 

Sastanak tima Kancelarije za skrining raka sa ekspertskom komisijom iz Japana

19. novembar 2015.

Sastanak tima Kancelarije za skrining raka sa ekspertskom komisijom iz Japana, sa konsultantima Kanako Tanigaki i Kyoko Goto japanske agencije JICA (JICA - Japan International Cooperation Agency), uz učešće predstavnika Ministarstva zdravlja, označila je najavu saradnje dva tima u predstojećem projektu za unapređenje ranog otkrivanja i kontrole raka dojke u Srbiji.

Donacija japanske Vlade   sprovodi se uz direktnu podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA - Japan International Cooperation Agency), Ministarstvu zdravlja Republike Srbije u projektu podrške i unapređenja ranog otkrivanja i lečenja raka dojke u Srbiji.

Sastanak sa timom Kancelarije za skrining raka je održan 19.11.2015. u Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Tokom posete,  predstavnice japanske agencije su pozdravile polaznike obuke za skrining mamografiju na kursu koji je toga dana održan u Institutu za javno zdravlje Srbije u organizaciji Kancelarije za skrining raka, a pod rukovodstvom prof. dr Zorice Milošević, predsednice podkomisije za skrining raka dojke. Podkomisija je formirana u okviru Republičke stručne komisije Ministarstva zdravlja, za praćenje sprovođenja organizovanog skrininga raka dojke u Srbiji, čiji je predsednik prof. dr Radan Džodić.

 

 

Kancelarija za skrining raka